vermögenswirksamen Leistungen-VL (sermaye oluşturan faydalar) nedir?
vermögenswirksamen Leistungen-VL (sermaye oluşturan faydalar) nedir?
simdi uzun bir yazi atacagim, yeni gelenler ya haberi olmayanlar icin vermögenswirksamen Leistungen-VL nedir diye?
vermögenswirksamen Leistungen-VL (sermaye oluşturan faydalar) calisanlara firmalarinin verdigi bir hak- - max 40 euro ayda sizin adiniza sizin sectiginiz bir yatirim hesabina (vadeli hesap olabilir, emeklilik sözlesmesi, Hissesenedi hesabi ya da Evalma hesabi ya da mevcut evkredisi olabilir)
her sirket 40 vermiyor ama max 40euro veriyor ve bunu vergiden direk düsüyor. otomatik baslamiyor . malesef sizin bir spar hesabi acmaniz ve sirketinize bu hesaba para gönder diye bir belge vermeniz gerekiyor
belli bir maasin altindaki insanlari devlet ek katkilar ile destekliyor ama burada yoktur o limitin altinda kalan diye düsünüyorum
ben biraz arastirdim ev almayi planlayan ya da mevcut ev kredisi ödeyenler icin mantikli olan Bauspar ya da bir plani olmayan bi yerde para biriksin diyener VL-ETF sparplan, gerisi mantiksiz cünkü vadeli faizler cok düsük degmez
ilk adim IK niza sorun vermögenswirksamen Leistungen hakkiniz var mi ve max ne kadar aylik ödüyor sirket diye sonra dedigim gibi ETF ya da bauspar plan baslatin, burda dikkat etmeniz VL türünde olmasi gerektigi (yardim edebilirim)
sonra hesap acilinca SEPA Havele bilgilerini IK niza geri gönderin, Sirket degistirirseniz, yeni sirkete gene bu bilgileri vereceksiniz,
adiniza standart sözlesmede 6 sene para yatiyor , 1 sene para bekliyor.. sonra 7. senede hepsini cekebiliyor ya da tekrar bastan baslatabiliyorsunuz. Arada elbette cikabiliyorsunuz sistemden ama devlet destegi alamiyorsunuz (bizim durumda istediginiz zaman cikarsiniz destek yok zaten)
almanca bilen ya da tercümeyle okumak isteyen olursa cok güzel detayli yazilmis
https://www.finanztip.de/vermoegenswirksame-leistungen/